Назад
Завершилася друга літня зміна Galaxy Camp 2019!

Табір на Закарпатті, організований Асоціацією Child.ua на чолі з Євгенією Тимошенко, об’єднав понад 100 дітей з різних куточків України.

Друга зміна табору #GalaxyCamp тривала з 9 по 20 серпня поблизу міста Мукачево. Діти з прифронтової зони на Сході України, з київських родин, які потрапили у складні життєві обставини, учасники та переможці цьогорічного фестивалю «Назустріч Мрії» стали колоністами #GalaxyCamp.

 «Поспілкуватися з однолітками, насолодитися літом та безтурботними миттєвостями дитинства – цього часом так бракує дітям у повсякденному житті. У таборі GalaxyCamp діти отримують можливість розкритися та максимально проявити свої різноманітні здібності та вміння. Завершилася вже четверта зміна GalaxyCamp, і я бачу, якими щоразу повертаються діти додому: натхненними, окриленими з новими цілями та бажаннями. Це і є найвища оцінка нашої роботи», – зазначила Президент Асоціації Child.ua Євгенія Тимошенко.

Протягом двох насичених тижнів діти мали можливість знайти справжніх друзів, проявити себе та свій творчий потенціал, засвоїти нові навички, а також позбавитися певних внутрішніх бар’єрів.

Так, наприклад, день присвячений «тімбілдингу» навчив дітей працювати в команді, шукати правильні та компромісні рішення, домовлятися як між собою, так і зі старшими менторами.

Бізнес-День, в свою чергу, навчав колоністів фінансовій грамотності, пропагуючи основну мету – у майбутньому треба багато працювати для досягнення як матеріальних, так і будь-яких інших цілей.

Невід’ємним атрибутом кожної зміни #GalaxyCamp є проведення численних творчих майстер-класів, які сприяють соціалізації та психологічній реабілітації дітей. Відтак, у таборі відбувся зірковий танцювальний майстер-клас від хореографа Андріса Капіньша. Майстер-клас мимоволі перетворився на справжній флеш-моб Child.ua, до якого долучилися всі без винятку.

Завдяки майстер-класу з Fluid Art діти створили справжній «космос» у картинах. Техніка Fluid Art дозволяє максимально відобразити свій внутрішній світ на полотні і є вкрай важливим інструментом для прояву творчого потенціалу дітей.

Цього літа у таборі разом з усіма перебували і діти з вадами слуху та мови. Всі діти з великою цікавістю брали базові уроки мови жестів та намаглися знайти найкращі шляхи комунікації один з одним.

Взаємоповага, людяність та розуміння – саме такі риси проявили завойовники #GalaxyCamp2019.

Протягом зміни з дітьми вже традиційно працював психолог та команда випускників «Школи менторів» – програми навчання для роботи у дитячих таборах Асоціації Child.ua. #GalaxyCamp  – унікальний табір, адже окрім звичного оздоровлення, діти також отримують психологічну та соціальну реабілітацію.

 

Для довідки:

#GalaxyCamp – перший в Україні інклюзивний творчий табір, де застосовуються інноваційні методики соціальної та психологічної реабілітації дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Творчий табір спрямований на індивідуальну роботу з кожним вихованцем та групову терапію для дітей різних вікових категорій.

 

Разом ми змінюємо життя дітей на краще!
Підтримати