Назад
Марафон AUTISM FRIENDLY SPACE

2 квітня – Всесвітній день поширення інформації про аутизм.  Відтак, Асоціація “Child.ua”, на на чолі з Євгенією Тимошенко, ініціювала тематичний марафон AUTІSM FRIENDLY SPACE. Він має на меті змінити ставлення суспільства до людей з аутизмом.

Створення в Україні дружнього до аутизму середовища – одне з головних завдань марафону AUTІSM FRIENDLY SPACE (AFS). Наразі мережа столичних кінотеатрів «Оскар» вже долучилась до марафону. Відтепер «Оскар» (у ТРЦ “Smart Plaza”) щомісяця проводитиме спеціальні кіносеанси для людей з аутизмом: з приглушеними звуковими та світловими ефектами. Окрім того, протягом місяця можна побачити соціальний ролик за участі українських артистів, які підтримали проект.

«Ми плануємо докорінно змінити ситуацію в Україні. Зараз ми впроваджуємо масштабну освітньо-інформаційну кампанію у суспільстві. Ми налагоджуємо зв’язки з кінотеатрами, супермаркетами, торговими та розважальними центрами. Запрошуємо співробітників таких закладів пройти наші тренінги – щоб вони були готові толератно реагувати та допомагати людям з аутизмом. Будемо намагатися створити якомога більше місць дозвілля дружніх до людей з аутизмом, а саме: менша гучність звуку, менш яскраве світло, шумоізоляційні кімнати відпочинку та спеціальні кіносеанси», – зазначила голова Асоціації Євгенія Тимошенко.

У марафоні AFS також взяли участь відомі українські артисти – Світлана Тарабарова, Артем Гагарін, Нікіта Ломакін, Марта Адамчук, Міла Єремєєва, Євген Хмара, М’ята та Андріс Капіньш, які знялись у соціальному тематичному ролику на підтримку людей з аутизмом.

Прем’єра ролику пройде 2 квітня, у Всесвітній день поширення інформації про аутизм, у кінотеатрі «Оскар» та тарнслюватиметься перед сеансами кінофільмів.

Показ соціального ролику за участі українських артистів лише один з багатьох заходів в межах AUTІSM FRIENDLY SPACE.

Аби привернути увагу суспільства до проблеми людей з аутизмом, також  організовано тематичну фотовиставку «Відкрий серце для дружби». У фотосесії взяли участь 50 дітей, 25 з яких – з аутизмом, а також дитяча фабрика зірок Тетяни Піскарьової.

Фотовиставка розпочнеться 2 квітня у ТРЦ “Smart Plaza” (пр-т Перемоги, 24) о 10:00, а далі продовжить свою роботу у виставкому залі КМДА.

Наступним подарунком для людей з аутизмом стане своєрідний сеанс «музикотерапії» від композитора та піаніста Євгена Хмари, що також став частиною марафону AFS. 5 квітня о 18:00,  у Колонному залі КМДА, відбудеться благодійний концерт «Музика, що зцілює», у супроводі квартету “Black Tie”.

“Мої концерти та сеанси музикотерапії – це те, що так люблять особливі діти. Звичайно, окрім музикотерапії та інших видів реабілітації, таким людям, а особливо дітям, потрібен пристосований до їх потреб простір та особливі умови, аби почуватися вільно у суспільстві. Ініціатива AFS, яку започаткувала Асоціація Child.ua є значним внеском у формування культури толерантності та поваги до людей з аутизмом в Україні”, – говорить музикант та член Опікунської ради Асоціації CHILD.UA, Євген Хмара.

Разом ми змінюємо життя дітей на краще!
Підтримати