Назад
Цілюща музика для дітей з аутизмом.
5 квітня, у Колонній залі КМДА відбувся сеанс «Музикотерапіі»  для дітей з аутизмом

Відомий композитор та піаніст Євген Хмара вже вчетверте провів спеціальний благодійний концерт “Музика, що зцілює” у супроводі квартету Black Tie. Захід відбувся у межах марафону Autism Friendly Space, ініційованого Асоціацією Child.ua на чолі з Євгенією Тимошенко.

Як зазначив музикант та член Опікунської ради Асоціації Child.ua, Євген Хмара:
“Мої концерти та сеанси музикотерапії – це те, що так люблять особливі діти. Звичайно, окрім музикотерапії та інших видів реабілітації, таким людям, а особливо дітям, потрібен пристосований до їх потреб простір та особливі умови, аби почуватися вільно у суспільстві. Ініціатива AFS, яку започаткувала Асоціація Child.ua є значним внеском у формування культури толерантності та поваги до людей з аутизмом в Україні”

У концерті також взяли участь акордеоніст Дмитро Решетник та Анатолій Гернаденко, який грає на інструменті під назвою ханг. Загалом на заході були присутні 250 людей. У день концерту відвідувачі мали можливість також відвідати фотовиставку “Відкрий своє серце для дружби”. У фотосесії взяли участь 50 дітей, 25 з яких з аутизмом. Частина з них також були присутні на концерті Євгена Хмари 5 квітня.

Концерт Євгена Хмари один з багатьох заходів, який пристосований для людей з аутизмом, у межах цього марафону. Завдяки роботі волонтерів Асоціації в Україні вже є перші результати щодо запровадження толерантного до аутизму середовища. До прикладу, кінотеатр “Оскар” у ТРЦ “Smart Plaza” з 2 квітня щомісяця поводитиме сеанси для людей з РАС: з приглушеними звуковими та світловими ефектами.

Голова Асоціації Child.ua Євгенія Тимошенко зазначила
“Ми плануємо докорінно змінити ситуацію в Україні. Зараз ми впроваджуємо масштабну освітньо-інформаційну кампанію у суспільстві. Ми налагоджуємо зв’язки з кінотеатрами, супермаркетами, торговими та розважальними центрами. Запрошуємо співробітників таких закладів пройти наші тренінги – щоб вони були готові толератно реагувати та допомагати людям з аутизмом. Будемо намагатися створити якомога більше місць дозвілля дружніх до людей з аутизмом, а саме: менша гучність звуку, менш яскраве світло, шумоізоляційні кімнати відпочинку та спеціальні кіносеанси”

Діти могли вільно пересуватися по залу, що так важливо для дітей з РАС. Дорослі та маленькі слухачі отримали масу задоволення та відчули цілющий ефект музики.

Створення в Україні дружнього до людей з аутизмом  середовища – одне з головних завдань марафону AUTІSM FRIENDLY SPACE (AFS).

 

Разом ми змінюємо життя дітей на краще!
Підтримати