Назад
10 нових перукарень будуть обслуговувати людей з аутизмом

Спеціалізована інтерактивна карта “Autism Friendly Space” поповниться 10-ма новими перукарнями із Києва, Харкова, Житомира, Вишгорода, Запоріжжя та Львова. Вони пройшли безкоштовний тренінг від програми Autism Friendly Space  (AFS) і відтепер ці перукарні зможуть надавати послуги для людей з розладом аутистичного спектра (РАС), а також правильно комунікувати з дітьми, що мають цей діагноз.

Відкриття нових точок дозволить сім’ям, що мають родича з аутизмом, знайти якісні послуги недалеко від дому без зайвих зусиль і надасть поштовх для розвитку інклюзивності бізнесу в Україні. 

“До тренінгу ми знали лише про ОДНУ перукарню в Україні, яка публічно заявляла, що готова працювати з РАС-клієнтами. Можливо, є перукарні, про які ми не знаємо, тож будемо раді якщо вони до нас звернуться. Наприклад, сьогодні до нас завітали десять перукарень, а в листі очікування ще п’ятнадцять. Всі вони стикалися з проблемою якісного обслуговування клієнтів з РАС. Ми не плануємо зупинятися і хочемо розширити нашу інтерактивну карту “Autism Friendly Space”, та занести на неї ще більше місць дружніх до аутизму», — зазначає Анна Давиденко, керівниця програми AFS.

Зазначимо, проєкт реалізується в рамках навчальної програми  Autism Friendly Space від Асоціації CHILD.UA та за фінансової підтримки Zagoriy Foundation і інформаційної підтримки PR-агенції Trembita PR.

 

 

Фахівцям з салонів краси було надано чіткий план комунікації з клієнтами з РАС, а Тетяна Гармідер, майстриня-перекурка з 18-річним досвідом, продемонструвала свої практики роботи з дітьми з аутизмом. Про особливості роботи з людьми з інвалідністю лекцію читала Тетяна Скрипник, професорка кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Київського університету ім. Бориса Грінченка.

 

По завершенню, перукарі отримали набір практичних інструментів, сенсорне обладнання, двомісячний період консультацій від тренерів AFS, а також сертифікат дружніх до аутизму закладів.

 

“Ми зробимо усе можливе, щоб кожен салон зміг віднайти своїх клієнтів, а спільнота дізналася про можливості перукарень приймати людей з РАС”
, — Ірина Волгіна, генеральна директорка Асоціації CHILD.UA.

 

У кожної 54-ї людини зустрічається аутизм та аутичні риси, за даними Центру по контролю і профілактиці захворювань (США). Потенційно — 2% клієнтів можуть бути з РАС, за підрахунками AFS. Тренінги програми AFS допомагають бізнесу вийти на новий європейський рівень обслуговування, залучити більше клієнтів, а людям з особливими потребами стати видимими у суспільстві.

 

«Наразі 68% українських споживачів обирають послуги компаній, що є соціально-орієнтованими. Люди хочуть віддавати гроші бізнесам, які працюють не лише задля прибутку, а ще виконують соціальну роль. Autism Friendly Space від Child.ua — це проект, який дійсно сприяє якісним змінам в Україні. Він націлений на те, щоб кожен українець незалежно від стану здоров’я та своїх особливостей міг користуватися тими послугами, які використовують щоденно всі інші українці. Цим треба пишатися», — стверджує Олександра Литвиненко, менеджерка з розвитку стратегічних партнерств Zagoriy Foundation.

 

Разом ми змінюємо життя дітей на краще!
Підтримати