Назад
Вихідні під гаслом “Аутизм – це особливість”

Перші вихідні дні квітня у Києві пройшли під гаслом “Аутизм – це особливість” та запам’яталися низкою соціальних акцій, організованих Асоціацією МВГО “Соціальний захист”. Тематика акцій не випадкова: 2 квітня увесь світ відзначав Міжнародний день інформування про аутизм.

У суботу, 2 квітня, Асоціація “Соціальний захист” на чолі з її Президентом Євгенією Тимошенко влаштувала динамічний флешмоб у центрі міста. На Софійську площу прийшли родини дітей з аутизмом, представники корекційних центрів та усі охочі приєднатися до міжнародного руху у цей день. Метою акції було привернути увагу суспільства до потреб “дітей дощу”, а також розповісти більше про сам аутизм, зокрема про його особливості. На заході були присутні представники київських центрів розвитку та корекції, які працюють з дітьми з аутизмом, котрі розповідали про спеціалізовані програми виховання діток з аутизмом, про проблеми, з якими вони стикаються у сьогоденні. Для гостей акції незважаючи на погодні умови ансамбль “Пульс виконав два масових танця-флешмоба: з українськими прапорами та з блакитними парасольками.

У неділю, 3 квітня, на футбольному полі стадіону ім. Баннікова зустрілись незвичайні команди: Збірна України депутатів ВР та Збірна України журналістів та зіграли перший в Україні благодійний футбольний матч “Парламенський кубок”. Організатори матчу: Асоціація «Соціальний захист», Футбольна Федерація України та БФ «Фонд розвитку футболу» об’єднались заради спільної мети – зібрати кошти для облаштування кімнат розвитку у корекційному центрі “Примавера”.

Гравці продемонстрували чудову фізичну форму та подарували майже 1500 глядачам яскраву гру та запеклу боротьбу, а відкривала матч виконанням національного гімну України талановита Марта Адамчук. До складу обох команд приєдналися зірки й вітчизняного футболу Іван Яремчук, Едуард Цейхместрук, Олександр Мелащенко, Сергій Ковалець та Василь Кардаш. Прямо на полі коментував матч Олександр Гливинський – відомий футбольним фанам коментатор. Ведучим «Парламентського кубку» був Володимир Андрієвський, який підтримував атмосферу справжнього свята футболу.

Завершилась зустріч впевненою перемогою команди журналістів з рахунком 5:2. У ворота команди Верховної Ради голи забивали Сергій Мельник, Олександр Карапетян, Сергій Шкапа та дубль на рахунку Тиграна Мартиросяна. У ворота команди журналістів двічі забивав Едуард Цейхместрук.

Організатори благодійного матчу досягли своєї мети – вся необхідна сума для облаштування сенсорних кімнат у КЦ “Примавера” була зібрана, а головне – їм вдалось привернути увагу суспільства до питання аутизму в Україні. Всього було зібрано 222 673 гривні.

Цей матч був лише початком довгострокової роботи над вирішенням проблем людей з аутизмом в Україні. «Нам потрібно всім суспільством повернутися до цієї проблеми обличчям, визнати що вона є нагальною  та почати системно вирішувати її», – виголосила на прес-брифінгу перед початком матчу Євгенія Тимошенко, Президент Асоціації МВГО «Соціальний захист».

_APX8376  _APX8654

_APX8723  _APX0195

_APX9175  _APX9435

Разом ми змінюємо життя дітей на краще!
Підтримати