Назад
В гостях у родини Салманових

10 лютого команда МБО «Погляд» разом з МБФ «Посольство життя» відвідали дитячий будинок сімейного типу сім’ї Салманових.

Назвати оселю Салманових – будинком дитячого типу складно: всі малюки та підлітки надзвичайно привітні та виховані, самі ж батьки завжди раді приймати гостей.

У родині Салманових зараз виховуються 13 дітей. Всі вони – раніше жили у дитбудинках, та, на щастя, отримали змогу зростати у справжній родині. Тут діти різного віку: від 6 років до студентів. Зовсім скоро до сім’ї приєднаються ще дві сестри віком 2,5 та 8 років. Питання, чи брати нових дітей, вирішують на сімейній нараді. Батьки завжди радяться зі своїми дітьми.

Біологічних дітей у мами-героїні шестеро. Найменшому Владиславу, 16 років, живе з батьками, він – головний по господарству. Тато сміється, що тільки до сина озивається їхня домашня корова. На питання, скільки дітей зараз проживає вдома, Влад жартує, що вони навіть не замислювались над цим питанням.

Олена Михайлівна каже, що головне у житті – до всього ставитись з любов’ю та гумором. У вихованні дітей застосовує той самий принцип: замість сварити – жартувати. Так діти не ображаються, не закриваються у собі та розвивають здатність мислити. Мабуть, саме це секрет благополуччя великої родини. У такому середовищі Віолета, яку мама Олена взяла на виховання рік тому з діагнозом «ДЦП» та «розумова відсталість», зараз сама харчується, вдягається та може висловити словами свої бажання. А ще рік тому 7-річну дівчинку хотіли віддати до психічної лікарні.

Мама ділиться, що часом, коли затримають соціальні виплати, складно навіть прогодувати малих, але докладає всіх зусиль, аби діти не відчували дискомфорту. Останній такий випадок стався нещодавно: гроші затримали у зв’язку з ухваленням бюджету на 2016 рік. Щоб не «сидіти на макаронах», родина харчувалась домашньою курятиною з власного двору.

Попри всі негаразди у родині панує злагода та любов. Діти відчувають шалену турботу та підтримку, тому називають Олену та Федора «мама» і «папа». Батьки ж викладаються на всі 100%,  аби їхні діти у своїх майбутніх родинах так само ставились до своїх половинок та малюків.

Чужих дітей не буває! Родина потребує нашої підтримки у повсякденних речах! Тому, у кого є можливість, бажання та щирі серця – телефонуйте, щоб дізнатись про потреби сім’ї: 0504182825. 

IMG_7776  IMG_7771

IMG_7744  IMG_7748

IMG_7714  IMG_7696

IMG_7693  IMG_7726

Разом ми змінюємо життя дітей на краще!
Підтримати