Назад
Урочисте відкриття кімнати сенсорної інтеграції

Сьогодні – 6 вересня 2016 р. відбулося урочисте відкриття кімнати сенсорної інтеграції в корекційному центрі «Примавера», м.Київ. В заході взяли участь: Євгенія Тимошенко – президент Асоціації МВГО «Соціальний захист», Грабовська Тамара – директор корекційного центру «Примавера», Костюченко Вадим – Віце-президент Федерації футболу України, Сергій Палєха – Віце-капітан зібрної журналістів, Артем Гагарін – керівник авторської групи «95 квартал» та представники компанії Sensoria. Звісно ж, церемонія відкріття не обійшлася без перерізання червоної стрічки.

Нагадаємо, що 3 квітня цього року за ініціативи Асоціації МВГО «Соціальний захист» відбувся Перший благодійний футбольний матч «Парламенський кубок», між збірними командами Народих Депутатів Украіни та журналістами України, завдяки якому вдалося зібрати 200 тис. грн. для придбання обладнання в кімнату сенсорної інтерграції.

За цей час чимало зусиль було докладено, і вже сьогодні відбулося урочисте відкриття кімнати.

Євгенія Тимошенко зазначила: «Я вважаю, що треба допомагати подібним центрам, що займаються з дітьми з психологічними розладами не тільки обладнанням, але й готувати спеціалістів.

Як Асоціація МВГО «Соціальний захист» ми також закликаємо державу та державні заклади, місцеві органи, Міністерство охорони здоров’я, Міністерство освіти України повернутися обличчям до таких дітей, адже їх народжується з кожним роком все більше і проблема стає більш нагальною».

Ми дуже щасливі, що досягли цілі. І вдячні всім, хто був причетний до збору коштів і хто приймав участь у футбольному матчі «Парламенський кубок».

«Сьогодні ми святкуємо ще одну мрію, що збулася завдяки зусиллям благодійників, було реалізовано пілотний проект з виготовлення та придбання спеціального оснащення для сенсорної кімнати. У ній спеціалісти, ліцензовані за спеціальною методикою американського психолога Джин Айрес, будуть займатись реабілітацією дітей з ДЦП, з розладами аутистичного спектру, з освітніми проблемами – дислексією та дисграфією, дітьми з синдромом дефіциту уваги та гіперактивності, одним словом, всіх тих, хто з різних причин опинилися “за бортом” загальної дошкільної та шкільної освіти та потребують спеціальних зусиль для повернення в соціум. Цей шлях часто сповнений драматизму, маленьких кроків та великих перемог. І в більшості випадків долати цей шлях батькам особливих дітей доводиться самотужки, без державної допомоги. Потреба в таких закладах з року в рік зростає, але багато кого відлякує факт необхідності залучення великих інвестицій в цю галузь, і досить розмиті перспективи їх повернення. Брак спеціалістів з сучасними знаннями цю проблему поглиблює.

Сенсорна зона в реабілітаційних закладах за допомогою спеціально розроблених програм допомагає таким дітям компенсувати ці проблеми і зробити більш комфортним їх перебування серед нас» – підкреслила Тамара Грабовська.

Головним виконувачем цього пілотного проекту виступила українська молода компанія «Sensoria», яка маючи відповідну матеріально-технічну базу, виготовила більшість продукції.

Ми маємо надію, що подальша систематична корекційна робота з дітьми, при її цілісному підході, а так само за допомоги батьків і педагогів буде продовжена, і ми досягнемо ще більш якісних результатів в цьому напрямку.

IMG_0765  IMG_0820  IMG_0801

 

IMG_0795  IMG_0799  IMG_0807

 

Більше фото ТУТ

 

Разом ми змінюємо життя дітей на краще!
Підтримати