Назад
Свято Масляної для дітей-переселенців

10 березня Асоціація “Соціальний захист” разом з рестораном Yolo провела свято Масляної для дітей-переселенців зі Сходу України. На події були присутні 32 маленьких гостя, котрі активно брали участь у приготуванні традиційної для цього свята страви – млинців, розповідали вірші, співали та багато танцювали.

Масляна – це, можливо, найбільш смачне свято, наповнене сонцем і весною. Хочеться саме цей настрій передати дітям. А особливо тим, хто живе у центрах розселення, у них немає домівки зараз, немає своєї кухні, де можна приготувати млинці з батьками… тому важливо, щоб діти відчули це свято. Разом з ними готуватимуть та розважатимуться улюблені зірки, – сказала Євгенія Тимошенко, Президент Асоціації МВГО «Соціальний захист».

Під пильним керівництвом шеф-кухаря ресторану Yolo Сергія Супруна діти приготували спершу солоний млинець з куркою,  а потім шоколадний з бананом та солодким сиром. Вони навчились правильно згортати “смажене сонце” та подавати страву в японському стилі. Допомагати у кулінарії та підтримати дітей приїхали також Андрій Царь та Марина Кобзова.

Софійка, якій всього 3,5 роки, висловила свої емоції лаконічно: “Смачно!”.

Для гостей виступили відомий гурт “Клей Угрюмого”, співачка Марта Адамчук та артисти ПЦ “PARADIZ” – тріо “SMILЕ”.

Діти – вони самі ж як ходяче свято! Їм не потрібна нагода, їм треба небагато, щоб в житті сталось свято. Це лише для батьків привід привести своїх дітей сюди, де для дітей грає музика, їх пригощають, їм весело. Пора дитинства така коротка, треба у цей час дітей балувати!”, – поділився емоціями соліст гурту “Клей Угрюмого”.

Після міні-дискотеки ведучий Yaros Love запропонував дітям розповісти віршик чи заспівати: діти влаштували справжній літературний флеш-моб! Кожен маленький гість отримав подарунок від Асоціації МВГО “Соціальний захист”.

“Коли діти зайшли до ресторану, вони почали показувати свої зачіски, свої нові спіднички, хизуватись новими речима. Вони щасливі, а від цього щаслива і я, бо бачу, що діти адаптуються до нормального життя. Головний меседж усіх благодійних справ – що життя продовжується, сонце світить, весна настає, і треба радіти та вірити в краще! Саме тому ми назвали подію “Масляна Чудес”, Альона Старух, адміністратор ресторану Yolo.

Асоціація “Соціальний захист” дякує зіркам та ресторану Yolo за сприяння в організації свята для дітей-переселенців. Увага та подібні розваги допомагають малюкам швидше забути страшні події.

Фото заходу дивіться тут

Разом ми змінюємо життя дітей на краще!
Підтримати