Назад
Представники Асоціації “Соціальний захист” відвідали “Любляче серце”

Євгенія Тимошенко та Ірина Волгіна у четвер, 24 березня, здійснили поїздку до київського корекційного центру “Любляче серце”, що знаходиться у Дарницькому районі столиці. Мета поїздки – ознайомлення з роботою центру, особливими методами розвитку та виховання дітей, котрі відвідують центр.

 У центрі “Любляче серце” щомісяця займаються 24 дитини, наймолодшому вихованцю – 3 роки, найстаршій дівчині – 26. У керівника центру – Антоніни Бут старша дочка народилась абсолютно здоровою, але у півтора роки після планової вакцинації дівчинка отримала ураження мозку. “Зранку зробили прививку, а ввечері дитина замовчала”, – згадує директор.

 Саме цей випадок спонукав Антоніну до вивчення питань щодо психологічних розладів у дітей. Здобуття освіти психолога дозволило їй опікуватись донькою, а й згодом іншими дітьми на професійному рівні. Наразі жінка завершує розробку власної програми з питань корекції дітей з психічними розладами.

 У центрі “Любляче серце” діти займаються малюванням, музикою тощо. Найближчим часом буде відкрито танцювальну студію. Однією з проблем центру є фінансування. Хоча всі спеціалісти працюють на волонтерських засадах, “Любляче серце” має сплачувати близько 5 тисяч гривень щомісяця за комунальні послуги та “оренду землі”. “Ми плануємо зібрати кошти для роботи центру. З цією метою плануємо організувати фотовиставку з нашими дітьми та мамами, в українських національних костюмах. Добре, що райдержадміністрація Дарницького району сприяє цьому”- зазначила керівник центру.

 Ми вдячні Антоніні за розповідь про роботу центру та її невтомну діяльність з дітьми, які потребують корекції розвитку.

Запрошуємо всіх охочих долучитися до підтримки дітей з аутизмом 2-го та 3-го квітня.

 Детальніше про акції: на ФБ-сторінці та сайті iasp.org.ua/football

Разом ми змінюємо життя дітей на краще!
Підтримати