Назад
Практичні тренінги “АUTISM.UA” від фахівців з Польщі

24 та 25  березня в Києві Асоціація «Child.ua» та портал Autism.ua спільно з польським фондом «Підтримка та Розвиток», провели практичний тренінг за участю фахівців з Польщі за підтримки Premier Hotels and Resort.

80 учасників, серед яких були  психологи, логопеди, вчителі, дефектологи, батьки дітей з аутизмом отримали практичні поради та рекомендації для подальшої роботи в цій сфері.

Нажаль, на сьогоднішній день в Україні існує дефіцит інформації, та висококваліфікованих спеціалістів з питань аутизму. А професійне інформування допоможе в першу чергу дітям. Адже вони отримуватимуть своєчасну та правильну допомогу спеціалістів та розуміння зі сторони батьків та педагогів.

Своїм досвідом ділились освічені спеціалісти Фонду «Підтримка та розвиток. Доктор Катерина Пановська-Юрчик, Магістри Ганна Пижикевич та Дорота Ясинська – це спеціалісти своєї справи, які мають багаторічний досвід практики.

Тема першого тренінгу, котрий пройшов 24 березня – це «Аутизм. Визначення потреб учня, планування праці та методи в освітніх закладах.»

Тренінг провели два спікера – Магістри Дорота Ясиньська (DorotaJasińska) та Ганна Пижикевіч  (А.Pyzikiewicz).

Дорота Ясиньська розповіла аудиторії, що 10% дітей з аутизмом мають синдром Туретта, зазначила характерні ознаки та особливості цього розладу.

Дорота Ясинська може з впевненістю про це говорити, бо є членом правління Польської Асоціації Синдрому Туретта у Варшаві. Вона є автором програм, тренінгів для педагогів, психологів і батьків в області особливих освітніх потреб (Група Синдром Туретта, Синдром Аспергера, РАС). Учасниця Європейської Конференції Синдрому Туретта (ESSTS) в Лондоні (2015 рік).

Тренери охопили такі важливі теми, як важливість командної роботи з батьками та фахівцями, спільних зустрічей; організація простору; план дня, тижня; важливість візуальних підказок та багато іншого. Пані Дорота Ясиньська вразила своїм вмінням працювати з людьми та наочно продемонструвати, як краще організувати простір та роботу освітнього колективу. Магістр Ганна Пижикевіч багато часу приділила ситуаціям з конкретними учнями в колективі, ставила багато питань учасникам тренінгу та допомагала знайти рішення.

25 березня Доктор Катерина Панковська–Юрчик (KatarzynaPankowska-Jurczyk)–Президент Фонду «Підтримка та розвиток» освітила тему: «Втручання у важких та кризових ситуаціях.  Діагностика, правила, етапи та методи роботи в освітніх закладах.»

Катерина розповіла про найбільш кризові ситуації, які тільки можуть трапитися в житті школяра та дорослої людини: смерть, самогубство, пожежа, теракт, війна. Що можна зробити при виникненні ситуацій, на яких людина не має впливу. На реальних прикладах розповіла, що саме треба робити щоб запобігти самогубству та як працювати з школярами, колективом та працівниками освітнього закладу, якщо це трапилось.

На практичних заняттях учасники тренінгу розбирали приклади кризових ситуацій і шукали рішення, як допомогти учню або працівнику освітнього закладу не впасти в кризовий стан або депресію.

Кожен учасник отримав сертифікат, окрім того, ми розіграли приємні призи від Компанії «Сенсорія».

Дякуємо нашому співорганізатору СПД Білан Євгенія Павлівна за партнерську підтримку.

Головним партнером виступив Premier Hotels and Resort.

Приймав готель Premier Hotel Rus.

Щира вдячність нашим постійним партнерам – компанії LoraShen за чудові композиції та прекрасні букети для спікерів

Дякуємо за інформаційну підтримку нашим постійним партерам INTVua, Ukrlife.tv, UAinfo, та Телеканал Марс-ТВ.

Також дякуємо за участь NeuroFlex. Психологическая диагностика и когнитивная реабилитация. Завдяки вашим інформаційним стендам та консультаціям учасники більше дізналися про тестування дітей з особливими освітніми потребами.

Щиро подяка всім волонтерам, котрі примали участь у цьому заході, зокрема фотографу Євгенію Воронцову, команді волонтерів Асоціації «Child.ua».

DSC_0802  DSC_0949  DSC_0869

фото за 24.03 в альбомі на Facebook

фото за 25.03 в альбомі на Facebook

Разом ми змінюємо життя дітей на краще!
Підтримати