Назад
Міжнародна конференція з аутизму та відкриття нового порталу www.autism.ua

  28-29 квітня 2017 р. в Києві відбулася ІІ Міжнародна конференція з аутизму «Відчиняючи двері» за участю іноземних фахівців по роботі з дітьми з аутизмом.

  Організатори конференції: Асоціація МВГО «Соціальний захист» та “Спілка особливих родин «Ми разом».

    Євгенія Тимошенко, Президент Асоціація “Соціальний захист” презентувала новий сайт, присвячений проблемам РАС в Україні – http://autism.ua/

    “Наш сайт – є локомотивом для системних змін! Обмін інформацією. Ми зацікавлені в розвитку центрів, наукових дослідженнях в сфері аутизму. Наша команда взяла за мету надати актуальну інформацію про проблеми РАС та шляхи їх вирішення. І головне – мати із спеціалістами та батьками зворотній зв’язок на форумі. На сайті можна буде отримати свіжі новини про аутизм з усього світу, мати доступ до матеріалів, які будуть переводитися з різних іноземних джерел. На сайті також є можливість безкоштовної консультації з фахівцями в дистанційному режимі. Кожен кабінет має резюме фахівця. На форумі кожен зацікавлений зможе отримати загальні рекомендації та обговорити проблеми розвитку, розповісти нам про свій досвід та багато ін. Тож запрошуємо спеціалістів до співпраці” – наголосила Євгенія.

    Тематика конференції «Відчиняючи двері» – діагностика аутизму і раннє втручання. Особливості навчання дітей з аутизмом. Інклюзивна освіта дітей з аутизмом. Тьюторство в інклюзивну освіту. Особливості розвитку сенсорних систем дітей з аутизмом. Розвиток соціальних відносин дітей з аутизмом. Навчання дітей з аутизмом життєвим навичкам.

    На конференціі ділились досвідом фахівці з найбільш прогресивних країн в сфері роботи з людьми з особливими потребами – США та Ізраїль:

    • Карен Роббінс (США, Вашингтон) – сертифікований викладач, фахівець з фахової освіти;

  • Марина Крисів (Ізраїль, Тель-Авів) – педагогічний консультант за напрямом «спеціальна освіта». Міжнародний консультант з корекційної та інклюзивної педагогіки;

  • Оксана Елсінгер (Україна / США, Мінесота) – українка, що проживає в США. співробітник організації Reach Global -EFCA з питань захисту прав людей з інвалідністю.

  • Доктор Садж Бадден (США, Орегон) – педіатр, фахівець з дитячого розвитку, професор Відділення Педіатрії та Відділення Громадського Здоров’я і Сім’ї в Університеті Здоров’я і Науки.

   Понад 600 гостей відвідали конференцію та близько 8 000 переглянули відео-матеріали конференціі на каналі YouTube, що ще раз підтверджує актуальність цієї теми.

      Відео-матеріали конференціі доступні за посиланнями:

     Щира вдячність всім партнерам, хто підтримав проект: компанія LoraShen, МБФ «Життя з надлишком», «Небесна Криниця» та медіа-партнерам ТРК МАРС ТВ, і Головному партнеру онлайн-трансляції UKRLIFE.TV

Разом ми змінюємо життя дітей на краще!
Підтримати