Назад
Дітям з аутизмом необхідна наша увага та допомога!
Президент Асоціації міжнародних та всеукраїнських громадських організацій «Соціальний захист» Євгенія Тимошенко наголошує на недостатній увазі до  питання аутизму в Україні та закликає громадські організації і владу працювати разом над створенням механізмів для системного вирішення цієї проблеми  в Україні.

Про це вона заявила під час Міжнародної конференції з аутизму «Відкриваючи двері».

“Для нас велика честь виступити співорганізаторами цієї Міжнародної конференції і зібрати разом  усіх тих, хто зможе відповісти на численні запитання щодо спілкування з дітьми з аутизмом і їхнього навчання. Це дуже важлива інформація для батьків таких особливих дітей”,- наголосила Євгенія Тимошенко.

“Наш обов’язок вголос говорити про проблему аутизму. Ми повинні визнати, що у нас велика кількість таких особливих дітей. Це чудові та особливо талановиті діти, чутливі до цього світу, тому вони потребують нашої уваги, допомоги і захисту”.

Євгенія підкреслила, що на даний момент в Україні відсутні системні механізми для вирішення проблеми аутизму: рання діагностика аутизму, методики та підходи щодо корекції та навчання дітей з аутизмом.

За її словами, в Україні також відсутні реальні статистичні дані щодо цього питання. Офіційно зареєстровано лише 3000 аутистів, а насправді  один з 52 хлопчиків та одна з 250 дівчаток народжуються з розладом аутистичного спектру.

“Тобто зараз у нас приблизно 60 тисяч таких людей. Це викликає велике занепокоєння. Сьогодні ми вимагаємо від держави почати збирати такі статистичні дані, провести інформаційну кампанію з інформування суспільства щодо проблеми аутизму та створити систему  ранньої діагностики і терапії аутизму”,-  додала президент Асоціації “Соціальний захист”.

unnamed4  unnamed  unnamed6

У свою чергу, Оксана Елсінгер,  АВА терапевта, мати дитини з аутизмом, яка мешкає в США, зауважила, що Україні доведеться пройти довгий та непростий шлях для створення ефективної системи для допомоги дітям з аутизмом.

“У США ця проблема вирішувалася не один рік. Тільки спільними зусиллями батьків, громадських організацій і влади ми зможемо допомогти цим особливим дітям”,- сказала вона. 

“Як мати 10-ти річного хлопчика з аутизмом, я можу сказати, що виховання дитини з аутизмом – це не спринт, а марафон, який потребує постійного терпіння”.

Співорганізатор заходу та голова правління ГО «Спілка особливих родин «Ми разом!» Ольга Ладна зауважила, що це перша міжнародна конференція з проблем аутизму, і висловила сподівання, що такий обмін думками і досвідом допоможе у вирішенні проблеми аутизму в Україні.

“Ми дуже вдячні за підтримку та увагу до нашої проблеми. Це важлива конференція та надзвичайна подія для батьків дітей з аутизмом. До нас сьогодні приїхали зі всієї України та навіть з інших країн, щоб послухати міжнародних спеціалістів та поділитися своїм досвідом. Я сподіваюся, що ми зможемо допомогти багатьом дітям з аутизмом”,- сказала вона.

unnamed2  unnamed12 2  unnamed7

Нагадаємо, що 13-14 жовтня у Києві проходить Міжнародна конференція з аутизму «Відкриваючи двері» за участі спеціалістів з України, Ізраїлю та США: Андрія Примака, Роберта Бакендорфа, Шарлін Джоакім, Сюзан Уаллі, Оксани Елсінгер та Марини Крісов. Метою заходу, який проводять АМВГО «Соціальний захист» та ГО «Спілка особливих родин «Ми разом!» за підтримки Міністерства освіти і  науки України, є надання інформації про ключові сучасні методики та підходи щодо корекції та навчання дітей з аутизмом.

Пряма онлайн-трансляція конференції на Інтернет-порталі відбувається:

13 жовтня за посиланням: https://youtu.be/ntKbhueB6YY
14 жовтня за посиланням: https://youtu.be/BACmEx_i7hQ

Разом ми змінюємо життя дітей на краще!
Підтримати