Назад
Асоціація “Соціальний захист” продовжує допомагати дітям з аутизмом

У рамках Міжнародного дня інформування про аутизм Асоціація “Соціальний захист” (IASP) провела ряд соціальних заходів з метою привернути увагу до проблеми аутизму в Україні. Також одним з векторів роботи стали ознайомчі візити до київських центрів, котрі займаються вихованням та розвитком дітей з аутизмом.

Одна зі спільних проблем центрів – це нестача коштів фінансування роботи. По-перше, кожен центр сплачує заробітну плату спеціалістам, які займаються з дітьми за спеціалізованими програмами розвитку. По-друге, центри вимушені сплачувати орендну плату за площу, на якій працює центр.

Та за новим законодавством центри мають не тільки платити оренду, комунальні послуги, а ще й за оренду земельної ділянки. Такі зміни зазначені в Податковому кодексі України: Розділ XIII. Плата за землю.

Асоціація “Соціальний захист” передала 10 тисяч гривень у центр аутизму “Любляче серце”, котрий не мав змоги сплачувати всі збори. Центр передав лист подяки. Ми у свою чергу вважаємо неприйнятним, що держава замість того, щоб допомагати системно вирішувати проблему реабілітації та інклюзії дітей інвалідів та дітей з різноманітними розладами, додає фінансові навантаження, які змушують такі центри закриватися!

Ми закликаємо чиновників доопрацювати документ, адже наразі склалась ситуація, коли громадські організації, благодійні фонди та інші заклади, котрі займаються соціальним розвитком дітей-інвалідів та дітей з різними порушеннями, ледь виживають. Асоціація “Соціальний захист” буде працювати над питанням зняття такого обов’язку з суб’єктів соціальної роботи.

Разом ми змінюємо життя дітей на краще!
Підтримати