Назад
Арт-терапія, або створюємо настрій власноруч

Асоціація “Соціальний захист” продовжує один із напрямків діяльності у сфері роботи з підлітками в колонії. Так, цього тижня волонтери Асоціації та “Світ без залежності” відвідали хлопців у Прилуцькій виховній колонії.

 Останнім часом все більшу популярність в роботі з засудженими набирає арт-терапія. Це напрямок в реабілітації, основане на заняттях засуджених образотворчим мистецтвом.

 Знаходячись в ізоляції від суспільства, відчуваючи психологічний дискомфорт, засуджені підсвідомо шукають джерела креативності, прояву себе та позитивних емоцій. Така форма роботи як арт-терапія дозволяє засудженим гармонізувати особистість, підвищувати самооцінку, формувати ціннісне ставлення до себе, усвідомлювати проблеми в стосунках з іншими.

Мало хто з хлопців до цього “серйозно” займався малюванням. Багатьом, аби взятися за пензель, треба було здолати внутрішній бар’єр. Та вони зізнаються, що коли вже почав, це відволікає та надихає.

Щире спілкування волонтерів із засудженим під час малювання на свіжому повітрі – необхідні умови для повноцінної реабілітації та позитивних змін.  Волонтери, за традицією, передали хлопцям гостинці та солодощі.

Мистецтво здатне змінити світ на краще. Адже мистецтво пробуджує в людині нові якості, нові грані, нові сфери, навички мислити креативно. Воно робить людину кращою.

IMG_3868  uv-4yu5N0o0

IMG_3904  IMG_3903

IMG_3892  IMG_3893

Разом ми змінюємо життя дітей на краще!
Підтримати