Назад
20 листопада відзначається 30-річчя Конвенції ООН про права дитини
Конвенція є найважливішим міжнародним правовим актом із захисту прав дитини, який ратифікований 193 країнами світу. Україна прийняла рішення про ратифікацію Конвенції у 1991 році.

І вже в наступному 2020 році, вперше Україна буде звітувати перед Комітетом ООН про ситуацію у сфері захисту прав дитини. Зокрема про втягування дітей у збройні конфлікти. Будуть приймати звіт як Уряду України, так і альтернативні звіти від громадських організацій. Кількість дітей в країні зменшилося приблизно на 3 мільйони за останні 5 років і це дуже сумно.

В нашої країні є багато проблем з виконанням Конвенції, таких як:

порушення прав дітей з інвалідністю, дітей-сиріт, втягування дітей у збройні конфлікти, проблеми з домашнім насиллям, булінгом, кібербулінгом та безпекою дітей тощо. Кричущі порушення прав на освіту, права вибору, збереження індивідуальності, збереження здоров’я, на отримання послуг тощо.

Асоціація «Child.ua» на чолі з Євгенією Тимошенко працює над підняттям рівня захисту прав дітей до керівних вказівок Конвенції ООН.

Наша команда реалізовує більше 30-ти заходів та системних проектів на рік, такі як «Galaxy Camp», Autism Friendly Space, Autism.ua, «Назустріч мрії», «Музика, що зцілює» тощо. Проекти націлені на соціалізацію, розвиток та здатність формулювати  дитиною свої погляди. Ми підтримуємо дітей заради того, щоб у них з’явилася мрія та шанс на щасливе майбутнє.
Разом ми змінюємо життя дітей на краще!
Підтримати